Klackabacken Bryggeri

 Tim och gänget från Kristianstad fortsätter imponera på oss. Deras senaste ”on demand IPA” var en tveklös succé. Ölen bryggs inte förrän man skickar en begäran om ett fat vilket resulterar i en riktigt riktigt färsk IPA. Tänk att vi numera kan få tag på sådana här läckerheter knappt en timme från staun… världsklass! Klackabacken fortsätter jobba på enligt devisen ”Klassiskt med en twist” och lyckas mycket väl med just det. Deras öl är klassisk nog för dig som kanske är ny på hantverksöl men med en twist för dig som vill ha det där lilla extra. Klackabackens bryggeri är helt klart en favorit från skåne.


Emmaboda Bryggeri 

1988 arrangerades Emmabodafestivalen för första gången och med en otrolig ihärdighet lyckades ett envist gäng från Emmaboda styra upp en årlig fest utan dess like i djupet av dem småländska skogarna. 2016 anlades ett bryggverk på festivalområdet, 2017 anordnades festivalen för sista gången och idag använder dem samma ihärdighet, envishet och drivkraft till att brygga öl istället. Ur en byggnad som kan misstas för en kyrka ligger ett utav det mest moderna bryggerierna vi någonsin skådat - där nästan hela bryggprocessen sköts från en I-pad. Härifrån brygger Emmaboda bryggeri allt från lagers och ipor till surisar och stouts. 


Constant Companion 

Bakom ölimportören Constant Companion finner ni våra goda vänner Micke och Lelle. Trots att dem kallats för surgubbar är de faktiskt fantastiskt trevliga båda två. Det här har nämligen ingenting med deras humör att göra utan beror enbart på deras fanatiska fascination av suröl! Constant Companion drivs med en omättlig passion för hantverks öl och de söker enbart samarbeten med bryggerier som delar samma passion som dem själva. Av samma skäl håller ölen från Constant Companion en hög och jämn kvalité. Under deras paraply finner vi bryggerier från alla världens hörn. Det rör sig ofta om små mikrobryggerier en aldrig hört talas om innan - det kan var allt från NEIPA-producenter i Storbritannien till kärleksparet i Italien som enbart spontanjäser öl på druvor. Ingen den andre lik, samtliga lika spännanade! Missa inte vad Constant Companion har att erbjuda! 


Brill & Co. 


Det gläder oss alltid när Anton från Brill återvänder hem till Karlskrona för ett besök på festivalen! Ännu trevligare är det förstås att han också alltid har med sig en massa godsaker. Brill är en av landets främsta och äldsta importörer av kvalitetsöl.  De representerar några av Sveriges och ibland även världens mest ansedda bryggerier, t.ex. Omnipollo, Dugges, Mikkeller, Poppels, Warpigs och 3 Fonteinen för att nämna några. Vi har alltid skyhöga förväntningar på vad som presenteras på festivalen och varje år överträffats dem. Vi förväntar oss samma succé i år så det ska bli extremt kul och spännande att se vad som dyker upp på årets festival!


Brygghus 19

Brygghus 19 har alltid imponerat oss med deras mörka, dekadenta och fylliga stouts. Öl som ”Big Boss”, ”My Balalaika” och ”Bossman” har alla smakat fantastiskt. På senare tid har vi verkligen fått upp ögonen för bryggeriets humledrivna öl, särskilt deras New England IPA: ”International Haze” som fortfarande står sig stark. Med nästan farliga mängder humle och frukt lyckades detta lilla bryggeri från Karlshamn brygga en riktigt kioskvältare till IPA och har du inte provat ännu gör det NU! (Finns på bolaget). Detta och mycket mer lär ni säkert få prova på Karlskrona Ölfestival 2019! 


Skellefteå Bryggeri

Festivalens nordligaste bryggeri! År 1855 etablerades Skellefteås första industri i form av Skellefteå bryggeribolag. Idag drygt 165 år senare drivs det ölbryggning på nästan exakt samma plats och som tur väl är har bryggeriteknikerna förändrats en hel del sedan dess. På denna historiska plats har Oscar, Per och Joel passionerat och omsorgsfullt bryggt öl genom att kombinera äkta tjeckiskt hantverk med norrländsk tradition och envishet. I deras sortiment finner ni ett selektivt urval lagers, ipor och ales och det är inte ovanligt att det dyker upp någon säsongs-öl lite då och då.


Galatea 

Galatea är som tur väl är en återkommande utställare på Karlskrona Ölfestival och till vår stora förtjusning har dem också alltid med sig en rejäl mängd öl! År 1997 beslöt ett gäng goda vänner med en gemensam passion för goda drycker, att grunda dryckesimportören Galatea. Idag drygt 20 år senare reser dem världen runt i jakt på det bästa dryckesvärlden har att erbjuda. Med årens gång har dem växt till att bli en av skandinaviens ledande leverantörer inom öl, sprit och vin. I deras samlade utbud finns över 1000 olika artiklar och du finner med andra ord i princip ALLT och lite därtill i Galateas sortiment. Det ska som bli kul och se vad dem väljer att plocka med till festivalen! 


Ängöl

Ängöl har varit hovleverantör till Biobaren sedan dag: 1 och de är bryggmästarna som står bakom ölen ”Benjamin Hopfull”. Biobarens egna husöl, världens bästa lager och ett ypperligt exempel på Ängöls utsökta talang om ni frågar oss. Kalmariten Johan Håkansson har varit hemmabryggare sedan 1993 men grundade Ängöl 2009. Ölen de brygger är åt det klassiska hållet men innehåller en hel del moderna toner som håller det intressant. De har bryggt lagers, veteöl, ipor, barley wines, strong ales och till och med en och annan suris! Ikväll befinner sig Ängöl i Vitryssland på Minsk Craft Beer Fest som Sveriges första bryggerier att ställa ut på festivalen, coolt! Vi förstår om du inte hinner till Vitryssland ikväll och rekommenderar därför att du köper en biljett till vår festival istället,


Burgsviks bryggeri

Långt ut på södra Gotland hittar man det lilla hamnsamhället Burgsviks. Där någonstans i en gammal möbelfabrik har ett glatt gäng nyligen startat bryggeriet Burgsviks bryggeri. Ölen dem producerar gömmer de varken bakom omständiga namn eller tokiga etiketter utan här är det ölen som ska tala för sig själv. Med gotländsk känsla och kvalitet har dem hittills lyckats brygga en hel del olika ölsorter så det ska bli spännande att följa deras resa framöver. När dem inte har fullt upp med att brygga öl driver dem ölpub så till er som har vägarna förbi Gotland rekommenderar vi starkt att ni tar er en sväng förbi Burgsvik! 


Göteborgs Nya Bryggeri 

Göteborgs Nya Bryggeri gör premiär på Karlskrona Ölfestival! Från västkusten får vi finbesök för bryggeriet som beskrivs som ”Av göteborgare, för göteborgare - och alla som önskar att de vore göteborgare”. Det här är bryggeriet som väcker och släcker törst. Deras mål är att bygga och brygga hållbart som lämnar små ekologiska fotspår. På J.A. Pripps Gata 2 hittar du deras kära bryggeri och det tog drygt 13.5 år innan vörtkokningens underbara maltdofter åter kunde kännas på denna välkända adress. Göteborgs Nya Bryggeri är ett hantverksbryggeri som nästan helt och hållet inryms i det forna Frölundabryggeriets hjärta. I deras sortiment hittar ni lagers, pale ales, ipor, lakrisöl, amber ales och mer därtill.